Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
I am 1
bananen cake
Bereidingstijd:
14
minuten
minuten
wachttijd
40
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakvorm
rasp
Zeef
Oven
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
160
g
suiker
▢
300
g
bananen
▢
250
g
courgette
▢
50
g
gemalen amandelen
▢
1
snufje
zout
▢
150
g
rijstbloem
▢
4
tl
bakpoeder
▢
3
el
cacaopoeder
▢
200
g
pure chocolade
▢
3
el
honing
▢
olie
om in te vetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de bakvorm in met olie.
Mix de eieren met de suiker tot het licht en schuimig is.
Pel de banaan en prak met een vork.
Snijd de uiteinden van de courgette en rasp fijn.
Voeg de geprakte banaan, olie, gemalen amandelen, courgette en een snufje zout toe aan de eieren en mix goed door.
Zeef de rijstbloem, bakpoeder en cacaopoeder boven de natte ingrediënten en meng met een houten lepel tot een glad beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak circa 40 minuten in het midden van de oven.
Laat de cake afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie en roer de honing erdoor.
Giet de chocoladeglazuur over de cake.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Fruit