Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ierse Aardappeltaart met Peren en Cheddar
Een heerlijke Ierse taart met lagen aardappels, peren en romige cheddar, perfect voor herfstige dagen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
springvorm (Ø20 cm)
steunvulling
Ingrediënten
▢
1
pak
bladerdeeg
bijvoorbeeld Danerolles, koeling
▢
600
g
aardappels
in schil gekookt
▢
Zout en peper
▢
400
g
rijpe peren
geschild en in dunne plakken
▢
300
g
cheddar kaas
in plakken
▢
1 ¼
dl
zure room
▢
3
eidooiers
▢
4
eetlepels
geraspte oude kaas
▢
Nootmuskaat
naar smaak
▢
1
theelepel
gedroogde majoraan
Instructies
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een springvorm met bladerdeeg en snijd het overhangende deeg af.
Bereiding:
Leg bakpapier en steunvulling op het bladerdeeg en bak het gedurende 15 minuten in de oven.
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
Leg een laag aardappels op de voorgebakken deegbodem, bestrooi met zout en peper.
Voeg een laag peren en vervolgens een laag cheddar toe.
Herhaal deze lagen en bedek de taart met dakpansgewijs geschikte aardappels.
Meng zure room, eidooiers, geraspte oude kaas, zout, peper, nootmuskaat en majoraan in een kom.
Giet het mengsel over de taart.
Bak de taart gedurende 30-40 minuten in de oven totdat de aardappels gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Probeer deze taart met een frisse, fruitige wijn zoals Château de Didonne, Vin de Pays de Charentais Colombard.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hartige taart
Land van herkomst
Ierland
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst