Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Ierse bietenschotel
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
rode bieten
▢
500
gram
aardappels
▢
1
ui
▢
500
gram
gehakt
▢
125
gram
roomboter
▢
2
dl
slagroom
▢
peper
zout
▢
worcestershiresaus
▢
4
ei
Instructies
Kook de bieten gaar.
Kook de aardappelen gaar en stamp ze of pers ze door de pureeknijper.
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
Schil de ui en hak hem fijn.
Schil de bieten, rasp ze en meng ze door het gehakt.
Fruit de ui in een hapjespan of grote koekenpan goudgeel.
Voeg het bietenmengsel en de gestampte aardappelen toe en bak alles knapperig, rul en gaar.
Breng het mengsel op smaak met versgemalen peper, zout en worcestershiresaus en breng het over in de ovenschaal.
Smelt de roomboter in een steelpan, roer de slagroom erdoor en giet dit mengsel over de bietenschotel.
Bak de bietenschotel ± 25 minuten in de oven.
Bak 4 spiegeleieren en serveer die bij de bietenschotel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees
Land van herkomst
Ierland