Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Iris stew
Geniet van deze rijke en hartige Ierse stoofpot met lams- of rundvlees, perfect voor koude dagen.
Porties:
6
Bereidingstijd:
4
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Thee-ei
Braadpan met deksel
Vlamverspreider
Keukenmes
snijplank
Ingredients
▢
600
gram
lamsvlees of rundvlees
in blokjes
▢
1½
L
runderbouillon
▢
1
ui
fijn gesneden
▢
1
winterwortel
in blokjes
▢
2
bosjes bosui
in ringetjes
▢
2
zoete aardappels
in blokjes
▢
3
laurierblaadjes
▢
4
stengels
selderij
in plakjes
▢
½
knolselderij
in blokjes
▢
½
witte kool
fijn gesneden
▢
6
jeneverbessen
▢
1
bosje
peterselie
fijn geknipt
▢
Tijm naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructions
Doe de tijm, peper en jeneverbessen in het thee-ei en hang dit in de runderbouillon.
Voeg de laurierblaadjes toe aan de bouillon.
Braad het vlees bruin aan in een braadpan.
Voeg alle groenten toe aan het vlees en roer goed door, laat dit 15 minuten meebakken.
Voeg de kruidenbouillon toe totdat alles onder staat.
Hang het thee-ei en de laurierblaadjes ook weer in de pan.
Laat het geheel zeker 4 uur sudderen op een vlamverspreider, met de pit op de laagste stand, zodat het vlees goed gaar wordt.
Serveer de stoofpot met een romige puree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze stoofpot met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Ierland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst