Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Ierse theecake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2 ¾
dl
koude sterke thee
▢
450
gram
gedroogde vruchten
abrikozen, appels
▢
225
gram
bruine suiker
▢
100
gram
fijngehakte walnoten
▢
100
gram
in vieren gesneden kersen
▢
1
met 2 eetlepels melk losgeklopt ei
▢
450
gram
zelfrijzend bakmeel
Instructies
Week de vruchten samen met de suiker een nacht in de thee.
Voeg de volgende dag de overige ingrediënten toe en meng alles goed doorelkaar.
Doe het beslag in een bakvorm van 30 x 25 cm en bak de cake 1 1/4 uur in een op 170°C voorverwarmde oven.
Laat de cake direct uit het blik op een rooster afkoelen.
Serveer de cake in plakken, besmeerd met boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Land van herkomst
Ierland