Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ikan Boemboe Katjang
gebakken vis met pindasaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
500
gram
kabeljauw
gefileerde
▢
2
eetlepel(s)
asemwater
▢
½
theelepel
zout
▢
2
eetlepel(s)
ketjap asin
▢
2
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
6
eetlepel(s)
dikke santen
▢
2
eetlepel(s)
pindakaas
▢
versgemalen zwarte peper
▢
6
eetlepel(s)
olie
▢
1
eetlepel(s)
peterselie
▢
1
kleine
rode lombok
Instructies
Verdeel de vis in 4 gelijke stukken en spoel ze af onder koud stromend water.
Maak ze droog met keukenpapier.
Vermeng het asemvocht met het zout totdat het zout opgelost is.
Bestrijk de stukken vis aan alle kanten met dit mengsel en laat ze een kwartier staan.
Doe de ketjaps, citroensap, santen en pindakaas in een pannetje.
Roer alles goed om en breng het al roerend aan de kook.
Blijf roeren tot een gebonden saus is verkregen.
Water toevoegen indien de saus te dik wordt.
Maak de stukken vis opnieuw droog en bak ze in de hete olie met wat peper aan alle kanten goudbruin.
Verwijder daarna zoveel mogelijk olie uit de pan en giet de het saus in de pan.
Schep de saus ook over de stukken vis en laat alles nog enkele minuten heel zachtjes pruttelen.
Schep de vis hierna op voorverwarmde borden en verdeel de resterende saus over de stukken vis.
Strooi gehakte peterselie en reepjeslombok er overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Indonesië