Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ikan Kemirie
geroosterde makreel in kruidensaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
500
gram
makreel
▢
4
kemirinoten
▢
4
lomboks
▢
25
gram
santen
▢
2
deciliter
water
▢
olie
▢
citroensap
Kruiden:
▢
½
eetlepel
djinten
▢
1
eetlepel
ketoembar
▢
1
theelepel
laospoeder
▢
½
theelepel
trassi
Instructies
Rooster de vis op aluminiumfolie onder een grill, 7 min. aan elke kant.
Pof de kemiries en wrijf ze fijn, vermeng ze met de fijngesneden lomboks.
Voeg hieraan de rest van de kruiden toe, evenals de trassi.
Fruit dit mengsel in de olie lichtbruin.
Voeg dan santen met het water toe en laat het geheel koken totdat de saus rood wordt.
Snijd de vis in moten en schenk de saus erover.
Sprenkel er tenslotte citroensap overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Indonesië