Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Iman bajildi
(gevulde aubergine)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kleine
aubergine
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
2
eetlepel(s)
boter
▢
2
kleine
ui
▢
3
tomaat
van schil en zaadjes ontdaan en in stukken gesneden
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
laurierblad
▢
1
kaneel
▢
¼
kop
peterselie
▢
½
theelepel
zout
▢
peper
▢
8
olijven
▢
8
ansjovis
Instructies
Ontdoe de aubergines van hun stelen.
Verhit de olie en bak de aubergines 5 minuten aan alle kanten.
Haal ze uit de pan.
Schil ze, snijd ze in de lengte doormidden en haal wat van het vruchtvlees
eruit.
Verhit de boter en bak de uien 5 minuten tot ze goudgeel zijn.
Voeg de tomaten toe en laat ze 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
Voeg de knoflook, het laurierblad, het kaneelstokje, de peterselie, zout en
peper toe en laat het nog 10 minuten sudderen.
Verwijder laurier en kaneel en vul de aubergines met het mengsel.
Leg de aubergines in een beboterde vuurvaste schotel.
Zet ze in een voorverwarmde oven en laat ze in 30 minuten bij 175 graden
gaar worden.
Garneer met olijven en ansjovisfilets en serveer warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis
Land van herkomst
Griekenland