1stengelserehhet gekneusde dikke uiteinde, of 1 theelepel poeder
3schijfjes laosof 1.5 theelepel poeder
1theelepelkentjoer
2blaadjesdjeroek poeroet
3blaadjessalam
Instructies
Voorbereiding:
Wrijf de vis in met wat zout.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de vis in ca. 2 minuten per kant lichtbruin. Schep de vis uit de pan.
Snipper de gepelde uien en knoflookteentjes. Wrijf de ui, knoflook en trassi tot een pasta in een vijzel.
Bereiding:
Verhit de rest van de olie in een hapjespan met anti-aanbaklaag en roerbak het uimengsel ca. 1 minuut. Voeg de opgeloste santen, de sereh, laos, kentjoer, djeroek-poeroet- en salamblaadjes toe en breng het vocht al roerende aan de kook; laat het mengsel zachtjes ca. 5 minuten pruttelen.
Leg de vis erin en laat die, afgedekt, in nog ca. 5 minuten zachtjes door en door gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst of nasi koening en gado gado.