Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indiase Aloo Gobi
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote koekenpan of wok
snijplank
mes
houten lepel
Ingrediënten
▢
1
bloemkool
voorgekookt tot middelharde bite
▢
4
middelgrote
aardappelen
voorgekookt tot middelharde bite
▢
6
eetlepels
olie
▢
1
theelepel
komijnzaad
▢
3
tenen
knoflook
fijngeperst
▢
3
cm
gemberwortel
heel fijn gesneden
▢
¾
theelepel
kurkuma
▢
1
theelepel
chilipoeder
▢
2
theelepels
ketoembar
gemalen korianderzaad
▢
3
tomaten
in kleine blokjes
▢
1
theelepel
garam masala
Instructies
Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak het komijnzaad een paar minuten aan tot het begint te geuren.
Voeg de knoflook en gember toe en bak kort mee.
Voeg de aardappelen toe en roer goed door.
Voeg de kurkuma, tomaatstukjes, ketoembar en chilipoeder toe.
Roer alles goed door elkaar.
Voeg de bloemkool toe en verhit het geheel kort op hoog vuur, voeg een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.
Laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur.
Voeg een paar minuten voor het einde de garam masala toe en roer goed door.
Serveer direct met rijst en chutney naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch