Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indisch gehakttaart
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
I rolletje kant en klaar deeg voor
hartige taart
▢
2
blokjes
goudbouillon.
die hele kleine dobbelsteentjes
▢
500
gram
gehakt
rund
▢
400
gram
geraspte wortel
▢
2
fijn gesneden uien
▢
2
flinke tenen knoflook
▢
1
bosje
selderij
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
Nootmuskaat
▢
150
ml
koffiemelk of kookroom
▢
4
eieren
▢
1
eetlepel(s)
kokosolie
▢
Olie om in te vetten
▢
2
eetlepel(s)
paneermeel
Instructies
Oven voorverwarmen op 190°-200° C.
Taartvorm invetten en de paneermeel verdelen over de bodem.
Taartdeeg in de vorm laten zakken en afsnijden op de rand.
Van het restant eventueel de niet bedekte stukjes rand bekleden en goed aandrukken.
In een koekenpan de kokosolie laten heet worden en de ui en knoflook aanfruiten.
Gehakt erbij doen en alles goed rullen.
De wortel, selderij en de bouillonblokjes (verkruimeld) toevoegen, de ketjap en 2 eetlepels koffiemelk erbij doen.
Wat nootmuskaat over het geheel raspen.
Dit mengsel op laag vuur laten sudderen tot het vocht eruit is.
Het gas uit doen en alles 5 minuten laten afkoelen.
In de tussentijd de 4 eieren breken in een kom en de rest van de koffiemelk of kookroom erbij doen.
Even goed kloppen en bij het gehaktmengsel schenken.
Alles goed mengen en in de taartvorm verdelen.
De taart 25-30 minuten bakken in de hete oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië