Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indische Asperges met Garnalen en Ei
Een smaakvolle Indische aspergeschotel met garnalen, ei en ketjapsaus. Heerlijk met rijst!
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
33
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
kookpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
½
kg
witte asperges
geschild en in stukken van 4 cm gesneden (kopjes apart gehouden)
▢
1
ui
fijn gesnipperd
▢
3
flinke
tenen knoflook
fijn gesnipperd
▢
1
rode lombok
zaadjes verwijderd en fijn gesneden
▢
2
tomaten
in kleine stukjes gesneden
▢
2
eieren
gekookt en gepeld
▢
2
laurierbladen
▢
4
cm
verse gember
in drie stukken verdeeld
▢
1
paar
druppels limoensap
▢
1
flinke
scheut ketjap manis
▢
1
volle theelepel bruine suiker
▢
1
theelepel
djahe
gemberpoeder
▢
1
groot
glas water
▢
Garnalen naar keuze
geen kleine Hollandse garnalen
▢
Zout naar smaak
▢
Olie om in te bakken
Instructies
Schil de asperges en snijd ze in stukken van 4 cm, houd de kopjes apart.
Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode lombok tot ze glazig zijn.
Voeg de tomaten en de stukken verse gember toe en schep alles om.
Voeg het laurierblad, een snufje zout, bruine suiker, djahe, een flinke scheut ketjap manis en het glas water toe aan de pan.
Voeg de aspergestukken (zonder de kopjes) toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de eieren, pel ze en snijd ze in 8 parten.
Voeg de aspergekopjes en de garnalen toe aan de pan, samen met de partjes ei.
Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen in een afgedekte pan.
Vergeet niet om voor het serveren de gemberstukken en het laurierblad te verwijderen.
Serveer de Indische asperges met gekookte rijst en geniet van de rijke smaken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Indische aspergeschotel combineert goed met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Lente