Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indische Biefstuk met Omelet en Zoetzure Uien
Biefstuk tempoe doeloe
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
g
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
4
eetlepels
olie
▢
1
theelepel
sambal trassi
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
300
g
rijst
▢
4
eieren
▢
Zout en versgemalen peper
▢
4
grote
zoetzure augurken
▢
50
g
boter of margarine
▢
4
biefstukjes à 100 g
Instructies
Pel en snipper de ui en knoflook grof.
Was de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok.
Bak de ui al omscheppend in 10 minuten bruin.
Voeg sambal, sojasaus, paprika en knoflook toe en bak nog 5 minuten mee.
Laat vervolgens met de deksel op de pan nog 15 minuten zachtjes smoren.
Laat bij voorkeur een dag staan voor optimale smaakontwikkeling.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Klop in een kom de eieren los met 2 eetlepels water, zout en peper.
Verhit in een koekenpan ½ eetlepel olie en laat een kwart van het eimengsel over de panbodem uitvloeien.
Bak tot de bovenkant gestold is en rol de omelet op.
Herhaal dit nog 3 keer.
Snijd de omeletten in reepjes en de augurken fijn.
Verhit in een andere koekenpan de boter en bak de biefstukjes in 4-6 minuten bruin aan de buitenkant en rosé van binnen.
Bestrooi met zout en peper.
Leg de biefstukjes op een plank en laat ze rusten.
Voeg aan het bakvet 1 ½ dl water toe en laat inkoken tot lichtgebonden jus.
Verwarm het uimengsel.
Meng op vier borden de omeletreepjes, augurk en uimengsel door elkaar.
Leg hier de biefstukreepjes op en schenk er wat jus overheen.
Serveer met sambal, ketjap, worcestershiresaus, gembersiroop en kroepoek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gerecht gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige witte wijn zoals een Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
716
kcal
|
koolhydraten:
39
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
45
g
|
Zout:
2.3
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij