Indonesische Biefstuksaté met Gember-Ketjapsaus en Gewokte Groenten
Geniet van deze Indonesische biefstuksaté met een kruidige gember-ketjapsaus, geserveerd met gewokte broccoli en paddenstoelen. Een snelle en smaakvolle Aziatische maaltijd!
250gpaddenstoelenchampignons en/of shiitakes, in plakjes
300gbroccoliroosjes
1eetlepelbakgemberfijngehakt
3eetlepelsketjap asin
Wokolie
Instructies
Week de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
Bereid de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de biefstuk in blokjes van ca.
2 cm, meng met de marinade en laat 15 minuten marineren.
Rijg de gemarineerde biefstukblokjes aan de satéstokjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een wok op hoog vuur, voeg een scheut wokolie toe en roerbak de broccoli 5 minuten.
Voeg de paddenstoelen toe en wok nog 2 minuten mee.
Dep de biefstuksaté droog en gril in een hete grillpan of onder de grill in 3-5 minuten gaar en goudbruin.
Keer de saté regelmatig.
Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en de lente-uitjes.
Roer de helft door de groenten en houd de rest apart.
Verdeel de rijst en groenten over 4 borden.
Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voor extra pit zet je sambal brandal op tafel. Serveer met kroepoek en een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past perfect bij dit gerecht. De zuren in de wijn zorgen voor een mooie balans met de kruidige gember en de hartige ketjapsaus.