Vermeng 250 gram gehakt met 1 klein ei, het grootste deel van 250 gram geraspte kokos, 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander), 2 theelepels djinten (gemalen komijn), 2 eetlepels ui, 1 uitgeperst teentje knoflook en een beetje azijn.
Verkruimel 1 blaadje laurier en meng dit met ½ theelepel serehpoeder (citroengras) door het gehaktmengsel.
Vorm er balletjes van en rol die door de overgebleven geraspte kokos.
Laat 4 eetlepels olie goed heet worden en bak de balletjes hierin in ± 10 minuten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gehaktballetjes als onderdeel van een rijsttafel.
Lekker met satésaus en kroepoek.
Ook lekker als snack of bij de borrel.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past er goed bij.