Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische Hutspot met pittige Tartaarballetjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
knoflookpers
Koelkast
Koekenpan
schuimspaan
schaal
Ingrediënten
▢
250
gram
tartaar
▢
1
teen
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
750
gram
aardappels
▢
1
kg
hutspotgroente
panklare
▢
2
tabletten
kippenbouillon
▢
1
zakje
boemboe nasi goreng
▢
1
eetlepel(s)
margarine
▢
zout
▢
peper
Instructies
Tartaar in een kom doen en de knoflook erboven uitpersen.
Ketjap en sambal toevoegen.
Goed door elkaar kneden.
Als het mengsel te nat is kan wat kokos of paneermeel toegevoegd worden.
Van de tartaar 24 balletjes vormen en tot gebruik in de koelkast zetten.
Geschilde aardappels in stukjes snijden en tot gebruik onder water laten staan.
Schaal voorverwarmen.
Dan de hutspotgroente, aardappels, bouillontabletten en water in een pan doen.
Aan de kook brengen en ca. 25 min laten koken.
Intussen de boemboe nasi goreng volgens de aanwijzing op de verpakking laten weken.
Boter in een koekenpan verhitten.
Tartaarballetjes op matig hoog vuur in ca. 4 min. rondom bruin bakken.
Met schuimspaan uit de pan scheppen en op een bord afgedekt met de folie bewaren.
Geweekte boemboe door het bakvet scheppen en ca. 3 min. zachtjes bakken.
Aardappel groentemengsel door elkaar stampen.
Boemboe erdoor roeren en al roerend in nog 2 min. door en door warm laten worden.
Op smaak brengen met peper en zout.
In de voorverwarmde schaal scheppen.
Tartaarballetjes erop leggen.
Serveren met seroendeng.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Stamppot
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië