Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische Kip Lembaran met Kokosmelk
Een traditioneel Indonesisch gerecht met kip, gekookt in een rijke kokosmelk en geurige specerijen. Perfect voor liefhebbers van exotische smaken.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Blender of vijzel
Wok of wadjan
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
4
kippenbouten
▢
Zout naar smaak
▢
Suiker naar smaak
▢
750
ml
dunne kokosmelk
santen cair
▢
250
ml
dikke kokosmelk
santen asli
▢
1
serehstengel
gekneusd
▢
3
jeruk purut blaadjes
Voor de boemboe (kruidenpasta):
▢
3
teentjes
knoflook
▢
1
theelepel
ketumbar
korianderpoeder
▢
1
theelepel
trassi
garnalenpasta
▢
3
cm
koenir
kurkuma
▢
3
kemirinoten
▢
3
sjalotten
▢
3
cm
laos
galanga
▢
1
rode lombok
chilipeper
Instructies
Voorbereiding:
Rooster de kemirinoten droog in een pan tot ze lichtbruin zijn.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe (kruidenpasta) fijn in een vijzel of blender tot een gladde pasta.
Koken:
Verhit wat olie in een wok of wadjan en fruit de boemboe voor ongeveer 3 minuten, tot het geurig is.
Voeg de kippenbouten toe en bak ze kort aan in de kruidenpasta.
Voeg de serehstengel, jeruk purut blaadjes, en de dunne kokosmelk toe.
Breng op smaak met zout en suiker.
Laat het geheel sudderen op laag vuur totdat de kip bijna gaar is.
Afwerking:
Voeg de dikke kokosmelk toe en laat het gerecht verder sudderen totdat de kip helemaal gaar is en de saus iets is ingedikt.
Serveer de kip met de saus en geniet van dit heerlijke Indonesische gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de rijke kokosmelksaus en de kruiden in dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
24
g
|
Vet:
36
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Zomer