Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische Kokossaté Lemboet
saté van kokos
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
satéstokjes
Ingrediënten
▢
75
gram
geraspte kokos
▢
5
kemirinoten
▢
2
uien
fijngesneden
▢
4
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
theelepel
trassi
garnalenpasta
▢
Zout
▢
Olie
▢
Kruiden:
▢
2
eetlepels
sambal oelek
▢
2
eetlepels
ketoembar
gemalen koriander
▢
1
eetlepel
djinten
gemalen komijn
▢
1
theelepel
peper
▢
1
theelepel
kentjoer
▢
½
theelepel
laos
▢
1
eetlepel
djahé
gemalen gember
▢
½
eetlepel
serehpoeder
gemalen citroengras
▢
5
blaadjes
djeroek poeroet
limoenblaadjes
Instructies
Verhit wat olie in een pan en fruit 1 ui, 2 fijngesneden tenen knoflook en 1 eetlepel sambal tot ze zacht zijn.
Meng de geraspte kokos, gemalen kemirinoten, 1 ui, 2 tenen knoflook en de overige kruiden in een kom.
Voeg de gefruite kruiden toe aan het kokos-kruidenmengsel en breng op smaak met zout.
Meng alles goed door elkaar.
Draai kleine balletjes van het mengsel en rijg ze op satéstokjes.
Rooster de saté Lemboet op de grill of barbecue tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer de saté Lemboet warm en geniet van de heerlijke smaken van dit Indonesische gerecht!
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch