Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische Martabak van Rundergehakt
Martabak smaakt heerlijk met een pittige saus zoals sambal en een frisse salade.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Frituurpan
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
1
kg
meel
▢
1
groot
glas water
▢
Snufje
zout
Voor de vulling:
▢
750
gram
rundergehakt
▢
3
kleine
uitjes
fijn gesneden
▢
2
stukken prei en een bosje selderij
fijn gesneden
▢
Vers gemalen peper en zout naar smaak
▢
2
theelepels
kerriepoeder
▢
½
theelepel
fijngemalen kruidnagel
▢
½
theelepel
nootmuskaat
▢
100
gr
margarine
▢
10
eieren
▢
1
eetlepel
bruine suiker of een stuk gula djawa
Javaanse palmsuiker
Instructies
Deeg maken:
Doe het meel in een kom en voeg beetje bij beetje water toe terwijl je goed roert, tot er een soepele bal ontstaat.
Kneed het deeg grondig.
Hoe langer je kneedt, hoe soepeler het deeg wordt.
Gooi het deeg af en toe stevig op de tafel om lucht te laten ontsnappen.
Laat het deeg vervolgens een uur rusten onder een vochtige theedoek.
Vulling bereiden:
Fruit de gesneden uitjes in de margarine.
Voeg het rundergehakt toe en meng goed.
Breng op smaak met peper, zout, kerriepoeder, kruidnagel en nootmuskaat.
Voeg de fijngesneden prei, selderij en de 10 eieren toe.
Blijf roeren tot de eieren net beginnen te stollen.
Haal van het vuur en laat de vulling afkoelen.
Martabaks vormen:
Verdeel het deeg in bolletjes ter grootte van een flink ei.
Rol ieder bolletje uit tot een dunne lap van ongeveer 3 mm dik.
Leg een portie vulling op een deeglapje en vouw het deeg om de vulling heen.
Frituren:
Verhit ruim olie in een frituurpan.
Frituur de martabaks aan beide kanten goudbruin.
Laat de gebakken martabaks uitlekken op keukenpapier.
Serveren:
Serveer de martabaks warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij