Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische Pasteitjes gevuld met Rundergehakt en Wortel
Geniet van deze heerlijke Indonesische pasteitjes gevuld met smaakvol rundergehakt en wortel als heerlijke borrelhapjes bij elke gelegenheid!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
gram
rundergehakt
▢
500
gram
wortels
fijngehakt
▢
2
uien
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
Half bosje selderij
fijngesneden
▢
50
gram
so-oen
glasnoedels, geweekt en uitgelekt
▢
2
hardgekookte eieren
in kleine stukjes gesneden
▢
1
runderbouillonblokje
▢
Zonnebloemolie
▢
Zout
▢
Peper
Ingrediënten voor het deeg:
▢
1
ei
▢
350
gram
bloem
▢
Scheutje
lauw water
▢
2
el
olie
▢
Zout
Instructies
Week de so-oen in warm water gedurende 30 minuten en laat het vervolgens uitlekken.
Verhit wat zonnebloemolie in een pan en fruit de uien en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg het rundergehakt toe en bak tot het gaar is.
Voeg de fijngehakte wortels toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
Voeg vervolgens de selderij, peper, zout en het runderbouillonblokje toe.
Meng goed.
Voeg de geweekte so-oen en stukjes ei toe aan het mengsel en meng alles voorzichtig door elkaar.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Meng in een kom de bloem, ei, olie, en een snufje zout.
Voeg geleidelijk lauw water toe tot je een samenhangend deeg hebt.
Kneed het deeg ongeveer 15 minuten en laat het vervolgens afgedekt rusten.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met behulp van een kopje of glas cirkels uit.
Leg een lepel vulling op elk cirkelvormig deegstukje, vouw ze dubbel en knijp de randen goed dicht.
Maak golfranden door met duim en wijsvinger de randen te bewerken.
Verhit ruim zonnebloemolie in een pan en bak de pasteitjes goudbruin.
Laat de pasteitjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met chilisaus of currysaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij deze hartige pasteitjes.
Voedingswaarden
Serving:
2
pasteitjes
|
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Rundvlees
Land van herkomst
Indonesië