Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische Pikante Visschotel
Porties:
3
Bereidingstijd:
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
snijplank
mes
houten lepel
schaal
Ingrediënten
▢
500
g
kabeljauwfilet
schelvis of zalmmootjes kunnen ook
▢
2
fijngesneden
uien
▢
1
dl
vleesbouillon
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
50
g
garnalen
▢
4
teentjes
knoflook
fijngeperst
▢
2
eetlepels
sambal oelek
▢
1
theelepel
serehpoeder
citroengraspoeder
▢
½
theelepel
koenjit
kurkuma
▢
1
theelepel
loaspoeder
galangawortelpoeder
▢
2
eetlepels
olie
▢
Zout naar smaak
Instructies
Kook de vleesbouillon in een grote pan samen met de fijngeperste knoflook, sambal oelek, serehpoeder, koenjit en loaspoeder.
Snijd de vis in stukken en zet deze samen met de garnalen klaar.
Snipper de uien en fruit deze in de olie tot ze glazig zijn.
Voeg de gefruite uien toe aan de bouillon en roer goed door.
Schep de vis en garnalen door de bouillon en laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven.
Haal de vis en garnalen uit de pan en leg ze op een schaal.
Maak de saus af met citroensap en giet deze over de vis.
Serveer direct, eventueel met bloemkool als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij de pittigheid van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij