Verhit in een braadpan de olie en fruit de gesnipperde ui gedurende 1 minuut.
Voeg het blokjes gesneden vlees toe en bak het gedurende 1 minuut.
Voeg de boemboe rendang en kokosmelk toe.
Meng alles goed en breng aan de kook.
Laat het vlees met de deksel op de pan 2 uur sudderen (op een vlamverdeler), waarbij je regelmatig omschept.
Laat het vlees afkoelen en bewaar het tot gebruik in de koelkast.
Schil ondertussen de komkommer en snijd deze in plakjes.
Breng in een pannetje de witte-wijnazijn met suiker, rode peper, 1 theelepel zout en 4 eetlepels water zachtjes aan de kook.
Zet het vuur laag en laat al roerend de suiker oplossen.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
Meng in een schaal de komkommer, wortelreepjes, taugé en bosui.
Schenk het azijnmengsel over de groenten en laat minimaal 30 minuten staan (= atjar).
Kook de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verwarm de rendang en verdeel het over vier borden.
Serveer de rijst en atjar ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Deze kruidige en hartige Rendang gaat goed samen met een licht gekoelde witte wijn, zoals een Riesling. De frisheid van de wijn balanceert mooi met de rijke smaken van het gerecht.