Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische speklapjes
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
2
speklapjes
á 125 gr
▢
3
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
theelepel
sambal trassie
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
bosje
bosuitjes
▢
3
eetlepel(s)
slaolie
Instructies
Snijd de speklapjes in reepjes en meng die met de ketjap, de sambal en het citroensap.
Snijd de bosuitjes (ook het groen) in stukjes van ± 3 cm.
Verhit de olie in een wok of diepe braadpan op hoog vuur en bak de reepjesvlees in de hete olie al omscheppend in ± 10 minuten gaar.
Voeg na 7 minuten de bosuitjes toe.
Lekker met rijst met pinda's en kokos.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
Land van herkomst
Indonesië