Maak de champignons schoon en verwijder de onderkant van de steeltjes.
Pers de citroen uit.
Snijd de rode pepers in ringetjes en verwijder de zaadjes.
Snijd de knoflook in plakjes.
Snijd de feta in blokjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika, blaker de paprika boven een gaspit, laat afkoelen, ontvel en snijd in sliertjes.
Kook de champignons in citroensap met water (net ondergedompeld) gedurende 3-4 minuten.
Laat afkoelen in het vocht.
Haal de champignons uit het vocht en laat ze goed uitlekken.
Dep eventueel droog met keukenpapier.
Vul een schone pot om en om met champignons, pepers, knoflook, paprika, feta en kruiden.
Vul de pot volledig met olijfolie zodat alles onder staat.
Bewaar de pot op een koele, donkere plek.
Wacht minimaal 3-4 dagen voor gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk als voorgerecht met knapperig stokbrood, als tapas, over een salade of als bijgerecht bij vlees of kip.Wijnadvies:Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Verdejo.