Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Instant noedels met groente
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Voor dit soepgerecht heb je twee potten met een inhoud van 1 liter nodig.
Ingrediënten
▢
4
eetlepel(s)
misopasta
▢
10
g
gedroogd eekhoorntjesbrood
▢
stukje
gember
à 2 cm, geschild, geraspt
▢
1
rode chili peper zaadlijsten verwijderd
grof gesneden
▢
85
g
sugarsnaps
gehalveerd
▢
2
kleine
struikjes paksoi
in parten
▢
180
g
verse paddenstoelen
enoki, shiitakes, oesterzwammen etc.
▢
2
lente uitjes
schoongemaakt
▢
200
g
rijstnoedels
▢
1
limoen
gehalveerd
▢
blaadjes
van 1 bosje koriander
voor erbij
▢
sojasaus
▢
chiliolie
Instructies
Voeg vlak voor het serveren de limoen toe, plus de korianderblaadjes en een scheutje sojasaus en chiliolie.
Verdeel de misopasta en het gedroogde eekhoorntjesbrood over de potten.
Voeg de gember, chilipeper en wat heet water toe.
Roer goed zodat is alles gemengd is en de smaken op elkaar kunnen inwerken.
Ga dan verder met het opbouwen van laagjes.
Voeg de sugarsnaps en paksoi toe, scheur de paddenstoelen in stukjes (laat kleine heel) en voeg ze toe.
Het is de bedoeling dat alle laagjes zichtbaar zijn, dus duw de ingrediënten goed aan, zodat er meer bij past.
Snijd de lente-uitjes diagonaal in stukjes van 1 cm en voeg ze toe, samen met de noedels.
Schenk als je wilt gaan eten 300 ml kokend water in elke pot.
Doe de deksels erop en laat de noedels in 10–15 minuten gaar worden.
Roer daarna nog even en controleer of de noedels gaar zijn – zo niet, geef ze dan nog een paar minuten (met het deksel erop).
Voeg vlak voor het serveren de limoen toe, plus de korianderblaadjes en een scheutje sojasaus en chiliolie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Mie