Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Intense Chocolade Brownies
Geniet van deze intense chocolade brownies! Serveer ze met een bolletje vanille-ijs voor een hemelse combinatie.
Porties:
20
Stuks
Inclusief koeltijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
huishoudfolie
Lage vierkante taartvorm
Bakpapier
grote schaal
Oven
Ingrediënten
▢
200
gram
chocolade
minstens 72% cacao
▢
200
gram
boter
▢
100
gram
bloem
▢
300
gram
rietsuiker
▢
6
eieren
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
Smelt de chocolade en boter in een afgesloten stoomovenpan op 85°C gedurende 15 minuten.
Als je geen stoomoven hebt, smelt de chocolade dan au bain-marie.
Klop in een grote kom de bloem, suiker en eieren tot een dik lint.
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Roer het gesmolten chocolademengsel goed door met een garde en spatel het door de eimassa.
Giet het beslag in de vorm en plaats deze in een grote schaal.
Vul de schaal met water, zodat de taartvorm au bain-marie wordt verwarmd.
Kies voor de Professional-functie (3 stoominjecties, om de 10 minuten) op 180°C gedurende 40 minuten.
Als je geen oven met Professional-functie hebt, verleng dan de bereidingstijd met 5 minuten.
Laat de brownies volledig afkoelen in de koelkast, bij voorkeur een nacht lang.
Snijd de afgekoelde brownie in vierkantjes van 3 cm met een heet mes.
Voedingswaarden
Calories:
240
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
19
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Gebak