Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaans Broodje met Kip-Pesto en Rucola
Een heerlijk Italiaans broodje belegd met romige kip-pestosalade, verse rucola en tomaat. Simpel, smaakvol en perfect voor de lunch!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
4
Italiaanse bollen of witte pistoletjes
▢
100
g
kip-pestosalade
▢
30
g
rucola
▢
4
tomaten
in dunne plakjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de broodjes 5 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
Snijd de broodjes open en bestrijk de onderste helft met de kip-pestosalade.
Verdeel de rucola en tomatenplakjes over de broodjes.
Sluit de broodjes en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een klein bakje olijven of een kopje Italiaanse soep voor een complete lunch.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij dit broodje.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Kip
/
Lunch
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden