Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Aubergine Ovenschotel
Een heerlijke ovenschotel met aubergine, tomaat en Parmezaanse kaas, perfect voor een smaakvolle Italiaanse maaltijd.
Porties:
6
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Vuurvaste ovenschaal
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
kg
auEbergines
▢
500
g
tomaten
▢
1
glas
olijfolie
▢
1
glas
paneermeel
▢
1
glas
geraspte Parmezaanse kaas
▢
2
teentjes
knoflook
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Was en schil de aubergines en snijd ze in lange plakken.
Snijd de tomaten in dunne schijfjes.
Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit de geperste knoflook kort aan.
Bak de tomatenschijfjes 5 minuten per kant, haal ze uit de pan en zet apart.
Bak de aubergines in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Vet een ovenschaal in en leg afwisselend een laag aubergine, tomaat en Parmezaanse kaas.
Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
Bestrooi met paneermeel en besprenkel met resterende olie.
Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse rucolasalade en knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals Chianti past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
290
kcal
|
koolhydraten:
16
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch