Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Baguette met Olijventapenade
Deze knapperige baguette met zelfgemaakte olijventapenade, verse tomaat en knoflook is perfect voor een Italiaanse lunch of brunch!
Porties:
4
Bereidingstijd:
14
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
1
tomaat
fijngehakt
▢
2-3
takjes
peterselie
fijngehakt
▢
150
g
groene olijven
zonder pit
▢
7-8
eetlepels
olijfolie
▢
Zout en peper
naar smaak
▢
1
theelepel
citroensap
▢
8
schijfjes
baguette
Instructies
Pel en snipper de knoflook.
Was de tomaat en de peterselie en snijd beide fijn.
Hak de olijven (op 2 stuks na) fijn in de keukenmachine.
Voeg tijdens het draaien langzaam 6 eetlepels olijfolie toe.
Roer de tomaat, peterselie (op 2 theelepels na) en knoflook door de olijventapenade.
Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Snijd de overgebleven olijven in ringetjes.
Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en rooster de baguetteschijfjes goudbruin, zonder ze te donker te laten worden.
Bestrijk de baguettes met de olijventapenade en garneer met de overige olijven, tomaat en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.08
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Brunch
/
Lunch
/
Snack
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Lactosevrij
/
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Moederdag
/
Picknick
/
Verjaardag