Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Caprese Penne met Geroosterde Tomaten
Deze heerlijke Italiaanse Caprese Penne combineert de smaken van geroosterde tomaten, romige mozzarella en verse basilicum tot een eenvoudig maar smaakvol gerecht.
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Bakplaat of koekenpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
150
g
penne of een andere stevige pastasoort
▢
250
g
tomaten
gehalveerd
▢
1
el
olijfolie
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
125
g
mozzarella
uitgelekt en gehalveerd
▢
15
g
verse basilicum
grof gescheurd
Instructies
Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de tomaten met de helft van de olijfolie, zout en peper.
Rooster de tomaten onder de hete grill op een bakplaat of in een droge koekenpan gedurende 5-7 minuten, af en toe omscheppen.
Laat de mozzarella uitlekken en halveer de bolletjes.
Scheur de basilicumblaadjes grof.
Giet de pasta af en meng met de resterende olijfolie, zout en peper naar smaak.
Voeg de geroosterde tomaten en mozzarella toe en meng voorzichtig.
Verdeel de pasta over twee warme diepe borden en garneer met de basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Schep de gare pasta om met gescheurde rucola (30 g) voor een extra pittige smaak.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse Italiaanse witte wijn zoals Vermentino of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.9
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch