Italiaanse Frittata: Kruidige Eiertaart met Geitenkaas en Spinazie
De omelet heeft een upgrade gekregen en is veranderd in een chique Italiaanse tante! Deze Italiaanse frittata is een fantastische eiertaart, boordevol spinazie, knoflook en zoete puntpaprika. De frisse, zilte geitenkaas die eroverheen kruimelt en smelt, maakt het geheel onweerstaanbaar. Geserveerd met knapperig stokbrood, is dit een maaltijd die je energieniveau een flinke boost geeft. Vergeet die saaie lunch – dit is een feestje op een bord!
Kluts de 8 eieren met een garde en voeg de plantaardige room toe.
Breng het eimengsel op smaak met peper, zout, een mespuntje cayennepeper en wat tijm.
Meng goed door elkaar.
Snipper de uien, was de puntpaprika en snij deze in kleine reepjes.
Maak de knoflook schoon.
Groenten fruiten
Doe wat kokosolie in een koekenpan of hapjespan en fruit de gesnipperde ui aan.
Pers de knoflook erboven uit en voeg de puntpaprika toe.
Schep goed om en wanneer de ui glazig wordt, voeg je de spinazie toe.
Blijf de spinazie omscheppen totdat deze helemaal geslonken is.
Schep alle groenten een beetje naar het midden van de pan, zodat er een evenredige laag ontstaat.
Frittata stollen
Schenk het eiermengsel nu in de pan, zet het vuur laag.
Kruimel de geitenkaas over de eieren heen en doe de deksel op de pan.
Laat in ongeveer 10 minuten het ei stollen en de kaas smelten.
Door het deksel op de pan te houden, blijft de warmte in de pan en hoef je de frittata niet om te draaien.
Snij de Italiaanse frittata in punten en serveer direct met dikke plakken stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
ServeersuggestieServeer de frittata als volwaardige lunch met stokbrood. Voor een lichtere maaltijd is een groene salade met balsamico dressing een perfecte aanvulling.WijnadviesDeze Italiaanse frittata bevat zilte geitenkaas, de aardse smaak van spinazie en de kruidigheid van tijm en cayennepeper. Dit vraagt om een frisse, droge en aromatische witte wijn. Een klassieke Sauvignon Blanc uit de Loire (zoals Sancerre of Pouilly-Fumé) is ideaal: de frisse zuren en de groene, kruidige tonen gaan prachtig samen met de geitenkaas en spinazie. Zoek je het liever in Italië? Ga dan voor een frisse, droge Vermentino, die de mediterrane sfeer van de frittata versterkt.