Breng het gehakt op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Vorm er 30 kleine gehaktballetjes van.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom goudbruin.
Haal de balletjes uit de pan en houd apart.
Bak in het achtergebleven vet de reepjes ontbijtspek gedurende 2 minuten.
Voeg vervolgens de groentemix toe en bak nog 3 minuten mee.
Schep de pastasaus door de groentemix en breng aan de kook.
Leg de gehaktballetjes in de saus en verwarm het geheel afgedekt nog 15 minuten zachtjes.
Verdun de saus indien nodig met een beetje water.
Kook intussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met zout tot deze beetgaar is.
Giet de macaroni af in een vergiet en verdeel over vier diepe borden.
Schep de saus met gehaktballetjes over de macaroni en strooi er geraspte kaas overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij dit gerecht. De zuren en fruittonen van de wijn zullen goed samengaan met de tomatensaus en het gehakt, terwijl de tannines de kaas mooi zullen aanvullen.