Droom je van een reis naar het zonnige Italië, maar wil je ook een stevig, verwarmend gerecht? Deze gevulde Italiaanse koolbladeren brengen het beste van twee werelden samen! Elk pakketje is een smakelijke verrassing van aardappel, ham en Parmezaanse kaas, perfect ingepakt in een mals koolblad. Het is zo lekker dat je na de eerste hap 'Mama mia!' roept.
Haal de hele koolbladeren van de kool, maak ze schoon en blancheer ze 1 minuut in kokend water.
Schil de aardappelen, snijd ze in zeer kleine blokjes, spoel ze af en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
Pel en snijd de ui fijn en fruit hem, samen met de ham, in een pan met wat olie.
Voeg de gekookte aardappelblokjes toe aan het ui-hammengsel en breng het geheel op smaak met oregano, peper en zout.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Leg een koolblad plat op een bord en schep een portie van het aardappel-hammengsel in het midden.
Bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
Vouw het koolblad als een pakketje dicht en zet het met de naad naar beneden in de ovenschaal.
Laat de pakketjes in de oven in ongeveer 10 minuten warm worden en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Dit gerecht is de perfecte bijrol voor een sappige varkenshaas en gebakken aardappelen. De smaken vullen elkaar zo goed aan dat je bord een perfect Italiaans feestje wordt!
Wijnadvies:
Deze Italiaanse koolrolletjes zijn de perfecte match voor een avond op de bank. Ze vragen om een wijn die net zo gezellig is. Een lichte, fruitige Italiaanse rode wijn zoals een Barbera d'Asti is ideaal. De zuren van de wijn snijden door de rijkheid van de ham en kaas, en de fruitige tonen complimenteren de aardse smaak van de kool.