Ga terug
Email Link
Afdrukken
Instruction Images
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse gevulde varkenshaas, met roerbakgroenten en krieltjes
Je kunt varkenshaas op vele manieren klaarmaken ook op Italiaanse wijze
Porties:
4
Total time
1
minuut
minuut
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
flinke varkenshazen
▢
versgemalen zwarte peper
▢
Groene pesto
▢
1
bolletje
monzarella
▢
2
pakjes panchetta ham
▢
Cocktailprikkers
▢
Ongezouten roomboter
▢
Olijfolie
▢
1
ui
▢
2
paprika's
▢
3
grote
tenen knoflook
▢
Italiaanse gedroogde kruiden
▢
1
courgette
▢
500
gram
kastanje champignons
▢
2
theelepel
groene pesto
▢
Klein
scheutje kookroom
▢
Olijfolie
▢
Ongezouten roomboter
▢
800
gram
krieltjes
Instructies
Avond van tevoren de varkenshazen in de lengte opensnijden
Vers gemalen zwarte peper erover malen
En beide zijden inwrijven met groene pesto
Op een bord onder folie in de koelkast zetten
Oven voorverwarmen op 200 graden
De varkenshazen vullen met plakjes monzarella
Omwikkelen met plakjes panchetta ham
Wat roomboter en olijfolie in een koekenpan verhitten
De varkenshazen rondom aanbraden
In een met olijfolie ingevette ovenschaal leggen
Het braadvocht erover gieten
Een half uur in de oven zetten
De gesnipperde ui met de paprika's in stukjes en 3 geraspte tenen knoflook roerbakken op hoog vuur in olijfolie
Zwarte peper
Zout naar smaak
En al wat gedroogde Italiaanse kruiden erbij doen
De in dunne plakjes gesneden courgette
(Ik snij ze met een kaasschaaf)
En de kastanje champignons in partjes toevoegen
Wat plakjes roomboter
En een klein scheutje kookroom erdoor
Op smaak afmaken met
2 theelepels groene pesto
En nog meer Italiaanse gedroogde kruiden
De krieltjes in een frituurpan bakken
Kruiden met kipkruiden
Na een half uur de varkenshazen uit de oven halen
Over 4 borden verdelen
De roerbakgroenten en de krieltjes erbij
Notities / Tips / Wijnadvies
Een vrij eenvoudige manier om een zeer smakelijke maaltijd op tafel te zetten
Heerlijk voor zon- en feestdagen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië