Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Groentetaartjes met Gorgonzola
Deze heerlijke Italiaanse groentetaartjes met gorgonzola en een mix van seizoensgroenten zijn perfect voor een picknick of als voorgerecht.
Porties:
10
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
10 kleine quichevormpjes (ingevet)
steunvulling
Ingrediënten
▢
250
gr
bloem
▢
125
gr
boter
▢
Zout
▢
250
gr
courgette
▢
1
paprika
▢
300
gr
broccoli in roosjes
▢
300
gr
venkel in blokjes
▢
200
gr
groene asperges in stukjes
▢
250
gr
champignons in plakjes
▢
4
eieren
▢
3
dl
slagroom
▢
150
gr
blauwschimmelkaas
Gorgonzola
▢
2
theelepels
gedroogde salie
▢
Peper
▢
100
gr
zonnebloempitten
Instructies
Meng de bloem met ½ theelepel zout en snijd de boter door de bloem.
Voeg 3 eetlepels ijskoud water toe en kneed tot deeg.
Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel het deeg in 10 stukken, rol uit tot cirkels en bekleed de quichevormpjes.
Bak de taartbodems 15 minuten blind.
Kook de groenten 7 minuten, spoel af met koud water.
Klop de eieren los met room, kaas, salie, zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel de groenten en zonnebloempitten over de taartbodems en schenk het eimengsel erover.
Bak 15-20 minuten tot de taartjes gaar en goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Verdicchio.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Kaas
/
Lunch
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick