Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Italiaanse Groentetaartjes met Gorgonzola
Deze heerlijke Italiaanse groentetaartjes met gorgonzola en een mix van seizoensgroenten zijn perfect voor een picknick of als voorgerecht.
Porties:
10
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
10 kleine quichevormpjes (ingevet)
steunvulling
Ingrediënten
▢
250
gr
bloem
▢
125
gr
boter
▢
Zout
▢
250
gr
courgette
▢
1
paprika
▢
300
gr
broccoli in roosjes
▢
300
gr
venkel in blokjes
▢
200
gr
groene asperges in stukjes
▢
250
gr
champignons in plakjes
▢
4
eieren
▢
3
dl
slagroom
▢
150
gr
blauwschimmelkaas
Gorgonzola
▢
2
theelepels
gedroogde salie
▢
Peper
▢
100
gr
zonnebloempitten
Instructies
Meng de bloem met ½ theelepel zout en snijd de boter door de bloem.
Voeg 3 eetlepels ijskoud water toe en kneed tot deeg.
Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel het deeg in 10 stukken, rol uit tot cirkels en bekleed de quichevormpjes.
Bak de taartbodems 15 minuten blind.
Kook de groenten 7 minuten, spoel af met koud water.
Klop de eieren los met room, kaas, salie, zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel de groenten en zonnebloempitten over de taartbodems en schenk het eimengsel erover.
Bak 15-20 minuten tot de taartjes gaar en goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Verdicchio.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Kaas
/
Lunch
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick