Snij de kapjes van 8 cherrytomaten en hol ze uit met een theelepel.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Vul 4 tomaten met groene pesto en garneer met pijnboompitjes.
Meng roomkaas, bieslook, peper en zout en vul 4 tomaten met dit mengsel.
Garneer deze met losse stukjes bieslook.
Voor de Prikker 'Caprese':
Snij 4 cherrytomaten in drieën.
Snij 8 blokjes mozzarella.
Gebruik 8 blaadjes basilicum.
Rijg op 4 prikkers afwisselend tomaat, basilicum en mozzarella.
Voor de Bruschetta:
Snij 2 sneetjes brood schuin doormidden en verwijder de korstjes.
Smeer in met olijfolie en wrijf in met een teentje knoflook.
Toast het brood krokant in een oven of toaster.
Bestrijk de toast met groene pesto.
Serveer alle vier de hapjes samen op een bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer op een houten plank met verse basilicum als garnering.Wijnadvies:Lekker met een glas gekoelde Italiaanse witte wijn of een cocktail met Amaretto