5plakjesdeeg voor hartige taartdiepvries, ontdooid
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 225°C.
Verhit 25 g boter in een koekenpan.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze aan elke zijde gedurende 3 minuten.
Laat de kip op een bord afkoelen.
Stoof de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook in een hapjespan met 25 g boter gedurende 20 minuten.
Snijd salie en rozemarijn (uit Italiaanse kruidenmix) fijn.
De rest van de kruidenmix wordt niet gebruikt.
Klop in een kom de eieren en slagroom los.
Voeg zout, peper, fijngesneden salie en rozemarijn toe.
Boen de citroen goed schoon, rasp de schil fijn en roer de rasp door het eimengsel.
De vrucht wordt verder niet gebruikt.
Bekleed een taartvorm met de plakjes deeg.
Snijd de afgekoelde kipfilets in reepjes en meng ze met het ui- en eimengsel.
Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem van de taartvorm.
Plaats de taart in de voorverwarmde oven.
Verlaag na 10 minuten de temperatuur tot 175°C en bak de taart nog ca.
40 minuten, tot hij goudbruin en gaar is.
Serveer de taart met een gemengde salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Italiaanse kiptaart met citroen en kruiden past goed bij een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen de smaken van de taart aanvullen en zorgen voor een heerlijke combinatie.