Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Lamsworstjes met Venkelsalade en Mozzarella-Tomaat Spiesjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de worst:
▢
300
g
lamsnek
▢
3
g
venkelzaad
▢
4
g
zout
▢
3
g
peper
▢
½
venkelknol
▢
1
schapensnaar
Serveren:
▢
4
eetlepels
ketchup
▢
4
tomaten
▢
4
bolletjes
mozzarella
▢
4
grote
basilicumblaadjes
▢
4
ciabattabroodjes met oregano
▢
½
venkelknol
▢
Olijfolie
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Voor de worst:
Snijd 50 gram van de venkelknol in zeer fijne blokjes.
Bewaar de rest van de venkel voor later gebruik.
Snijd het vlees in gelijke blokjes en meng met het venkelzaad, zout, peper en de fijngesneden venkel.
Draai het vlees door een gehaktmolen en vorm er worstjes van.
Plaats de worstjes in een stoomovenpan met gaatjes.
Stoom de worstjes in de stoomoven op 75°C gedurende 8 minuten.
Laat ze daarna afkoelen en bewaar ze in de koelkast tot serveren.
Serveren:
Bak of grill de worstjes tot ze goudbruin en gaar zijn.
Bak de tomaten kort mee.
Rol de mozzarellabolletjes in een basilicumblad en rijg ze samen met een tomaatje aan een prikker.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de overgebleven venkel met een snijmachine of mandoline in dunne schijfjes.
Meng met olijfolie, peper en zout.
Snijd de ciabattabroodjes aan de bovenkant open en besmeer met ketchup.
Plaats een worstje in elk broodje, leg er wat venkelsalade bovenop en steek de mozzarella-tomaat spiesjes door het broodje.
Bereidingstips:
Serveer deze heerlijke Italiaanse worstjes met een verfrissend Peroni bier voor een authentieke Italiaanse ervaring.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Vlees
Land van herkomst
Italië