Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Minestronesoep met Gehaktballetjes
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan met dikke bodem
Koekenpan
Mengkom
pollepel
Ingrediënten
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g
▢
1250
ml
groentebouillon
van tablet
▢
400
g
groentemix
bijv. wortels, selderij, prei
▢
250
g
boontjesmix
bijv. sperziebonen, snijbonen
▢
250
g
half-om-half gehakt
▢
1
theelepel
gemalen nootmuskaat
▢
25
g
verse bieslook
fijngesneden
▢
100
g
belegen kaas
geraspt
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
erhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de gesnipperde ui hierin gedurende 1 minuut.
Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe aan de pan.
Breng aan de kook.
Voeg de groentemix en boontjesmix toe aan de kokende bouillon.
Laat het geheel met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
Meng intussen het gehakt met de gemalen nootmuskaat, de helft van de fijngesneden bieslook, zout en peper.
Draai kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel.
Roer de gehaktballetjes door de soep en laat ze zachtjes in 5 minuten gaar worden.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier diepe borden.
Strooi de geraspte kaas en de resterende fijngesneden bieslook over de soep.
Serveer de soep met brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Chianti of een droge Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze smaakvolle soep.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Zout arm