Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Mossel-Pesto Soep met Verse Basilicum
Een romige Italiaanse soep met mosselen en pesto, perfect voor een smaakvolle lunch of voorgerecht. De toevoeging van verse basilicum geeft deze soep een heerlijke mediterrane toets.
Porties:
2
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
diepe pan
koksmes
snijplank
houten lepel
Ingrediënten
▢
200
g
gekookte mosselen
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
stengels
bleekselderij
in dunne boogjes gesneden
▢
25
g
boter
▢
3
el
bloem
▢
1 ½
visbouillontablet
▢
1
dl
slagroom
▢
2
el
pestosaus
▢
1
el
verse basilicum
fijngesneden (of uit de diepvries)
▢
8
dl
water
Instructies
Pel en snipper de ui.
Was de bleekselderij en snijd de stengels in dunne boogjes.
Smelt de boter in een diepe pan en bak de ui samen met de bleekselderij gedurende 5 minuten, tot ze glazig zijn.
Roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen om de bloem te garen.
Voeg al roerend beetje bij beetje 8 dl water toe en breng de soep aan de kook.
Voeg de visbouillontabletten toe en roer tot ze zijn opgelost.
Kook de soep op matig vuur gedurende 10 minuten.
Voeg een paar minuten voor het opdienen de mosselen, de helft van de slagroom en de pestosaus toe.
Roer goed door.
Verdeel de rest van de slagroom over de soepkommen, schep de soep erover en strooi de fijngesneden basilicum erover.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze soep met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een P
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Pescatarian