Italiaanse Pastasalade met Pesto, Mozzarella en Zongedroogde Tomaten
Dit heerlijke pastagerecht is perfect om mee te nemen naar buiten, bijvoorbeeld voor een picknick of een barbecue. De pastasalade met pesto heeft frisse smaken en is makkelijk en snel te bereiden.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Spoel de pasta af met koud stromend water en giet er een scheutje olijfolie over om te voorkomen dat hij aan elkaar plakt.
Was de verse groenten en snijd de pomodori, paprika en bosuitjes in kleine stukjes.
Dep ze daarna droog met wat keukenpapier.
Snijd de mozzarella, zongedroogde tomaten en olijven in stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Blijf erbij, want ze branden snel aan.
Doe de afgekoelde pasta in een grote schaal.
Voeg de gesneden groenten, kaas en olijven toe.
Meng als laatste de pesto door de salade.
Leng de pesto eventueel aan met een extra scheutje olijfolie.
Zet de salade tot gebruik in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Deze pastasalade mozzarella is perfect om mee te nemen naar buiten, voor een picknick of salade voor picknick. Hij is heerlijk met een stukje gegrilde kip of vis.
Wijnadvies
Bij deze frisse pastasalade zongedroogde tomaten past een lichte en fruitige rosé. Ook een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio, is een uitstekende keuze.