Deze romige Italiaanse ricottataart met verse kruiden is een heerlijke hartige traktatie. Perfect als lunch, lichte avondmaaltijd of bij een borrelplank!
Beboter een springvorm en bestrooi met paneermeel.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
Roer de ricotta, eierdooiers, kruiden, Parmezaanse kaas, zout en peper door elkaar in een mengkom.
Schep voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het ricottamengsel.
Giet het mengsel in de springvorm en strijk glad.
Bak de ricottataart in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
Laat kort afkoelen en serveer warm of op kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse rucolasalade en een scheutje extra vierge olijfolie.Wijnadvies:Een droge Italiaanse witte wijn zoals een Vermentino of een Pinot Grigio past hier uitstekend bij.