Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Salade met Tomaat, Olijven en Knoflookdressing
Deze frisse Italiaanse salade met tomaat, olijven en een knoflookdressing is een heerlijke en makkelijke bijgerecht voor zomerse maaltijden.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
Grote salade kom
Lepel
Ingrediënten
▢
400
g
tomaten
in partjes
▢
1
zak
familie zomermix
400 g
▢
1
rode ui
in dunne ringen
▢
75
g
olijven
groen of zwart
▢
½
cup
zongedroogde tomaten
in stukjes
▢
1
cup
sladressing met knoflook
Instructies
Was en snijd de tomaten in partjes.
Doe de slamix in een grote kom en voeg de tomaten en rode ui toe.
Giet de knoflookdressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de zongedroogde tomaten en olijven over de salade.
Schep de salade pas aan tafel om zodat de smaken goed intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker bij gegrilde karbonade en gebakken aardappeltjes, of als frisse lunchsalade.
Wijnadvies:
Een Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij deze lichte salade.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Salade
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch