Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Spaghetti met Zeevruchten en Kruidige Tomatensaus
Een klassiek Italiaans pastagerecht met tarwe spaghetti, verse zeevruchten en een rijke, kruidige tomatensaus. Heerlijk met een frisse groene salade.
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
43
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Kleine diepe pan
vijzel
vergiet
Verwarmde schaal
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
knoflookteen
gepeld en fijngehakt
▢
Handvol
verse basilicum
fijngehakt
▢
1
theelepel
oregano
▢
1
blik
tomaten
400 gram
▢
Flinke
hand platte peterselie
fijngehakt
▢
1
gedroogde
rode peper
fijngemalen in de vijzel
▢
12
ontpitte zwarte Nyons olijven of biologische olijven
▢
2
eetlepels
uitgelekte kappertjes
▢
1
blikje
ansjovis in olijfolie
fijngehakt
▢
1
kop
garnalen
▢
300
gram
tarwe spaghetti
▢
Groene sla
optioneel, voor bijgerecht
Instructies
erwarm 2 eetlepels olijfolie in een kleine diepe pan en fruit de fijngehakte knoflook tot deze geurig is.
Voeg de fijngehakte basilicum, oregano, tomaten, peterselie en de gemalen rode peper toe aan de pan.
Hak de ansjovis fijn en voeg deze toe aan de saus.
Laat de saus 30 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de ontpitte olijven en kappertjes toe aan de saus en roer goed door.
Voeg de garnalen toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen tot de garnalen gaar zijn.
Kook ondertussen de tarwe spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet en doe het vervolgens in een verwarmde schaal.
Giet de bereide zeevruchtensaus over de spaghetti en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Pescatarian