Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Sperziebonensalade met Amandelen
Deze frisse Italiaanse sperziebonensalade met geroosterde amandelen en een lichte vinaigrette is een heerlijk bijgerecht voor elke maaltijd. Eenvoudig te maken en vol van smaak!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koksmes
kookpan
vergiet
schaal
Maatlepel
pepermolen
Ingrediënten
▢
300
g
sperziebonen
▢
50
g
lente-uitjes
in fijne ringen gesneden
▢
20
g
geroosterde geschaafde amandelen
▢
1
eetlepel
witte wijnazijn
▢
50
ml
olijfolie
▢
Zout
naar smaak
▢
Versgemalen zwarte peper
naar smaak
Instructies
Snijd de lente-uitjes in fijne ringen en leg ze 10 minuten in een beetje witte wijnazijn om ze te laten marineren.
Was en punt de sperziebonen.
Kook ze 10 minuten in kokend gezouten water totdat ze beetgaar zijn.
Giet de sperziebonen af en laat ze afkoelen.
Doe de afgekoelde sperziebonen in een schaal en voeg de uitgelekte uienringen toe.
Bestrooi de salade met geroosterde geschaafde amandelen.
Meng in een aparte kom 1 eetlepel witte wijnazijn, een snufje zout en circa 50ml olijfolie om een vinaigrette te maken.
Breng de salade vlak voor het serveren op smaak met de vinaigrette.
Maak het af met royaal versgemalen zwarte peper en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals Pinot Grigio of een Vermentino.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Noten
/
Salade
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch