Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Stamppot met Runderbraadworst en Groene Pesto
Een verrassende Italiaanse twist op de klassieke stamppot, met groene pesto, andijvie en runderbraadworst. Perfect voor een doordeweekse maaltijd!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Stamper
koksmes
snijplank
Ingrediënten
▢
1½
kg
aardappels
▢
1
dl
melk
▢
3
eetlepels
groene pesto
▢
4
runderbraadworstjes
▢
30
g
boter
▢
1
rode paprika
in repen gesneden
▢
1
gele paprika
in repen gesneden
▢
500
g
panklare andijvie
▢
2
vleestomaten
in stukjes gesneden
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de geschilde aardappelen in ± 20 minuten gaar.
Stamp de aardappelen fijn met de warme melk en roer de groene pesto erdoor.
Schep de andijvie, de in stukjes gesneden tomaten en naar smaak peper en zout door de stamppot.
Bak de runderbraadworstjes in de boter gaar.
Voeg halverwege de baktijd de repen rode en gele paprika toe en laat ze zachtjes meestoven.
Serveer de worstjes en paprikarepen op de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze Italiaanse stamppot met een glas rode wijn zoals een Chianti of Barbera voor een complete Italiaanse ervaring.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stamppot
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter