Geniet van deze smaakvolle Italiaanse tapas met gevulde cherrytomaten, Caprese prikkers en krokante bruschetta met groene pesto. Perfect voor elk moment!
Snijd de kapjes van 8 cherrytomaten en hol ze uit met een theelepel.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Vul de helft van de tomaten met groene pesto en strooi er pijnboompitjes over.
Meng roomkaas met bieslook, peper en zout en vul de andere helft van de tomaten hiermee.
Garneer met losse bieslook.
Snijd 4 cherrytomaatjes door drieën.
Snijd 8 kleine blokjes mozzarella en 8 blaadjes basilicum.
Prik om en om tomaat, basilicum en mozzarella aan 4 prikkers.
Snijd korstjes van brood en halveer de sneetjes schuin.
Besprenkel met olijfolie en wrijf in met knoflook.
Toast het brood krokant in een toaster of oven.
Besmeer de bruschetta met groene pesto.
Serveer alle hapjes samen op een bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer met een frisse Amaretto cocktail voor een complete Italiaanse ervaring.Wijnadvies: Een lichte, fruitige Pinot Grigio past uitstekend bij deze hapjes.