Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse tomatensoep met mascarpone
Porties:
4
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1½
kg
romatomaten
in blokjes
▢
1
blikje
tomatenpuree
70 g
▢
3
kippenbouillontabletten
▢
1
bak
mascarpone
250 g
▢
1
bakje
verse rode pesto
100 g
▢
versgemalen peper
▢
1
zakje
verse basilicum
15 g, in reepjes
Instructies
In grote soeppan olie verhitten.
Ui en knoflook ca.
2 minuten zachtjes fruiten.
Tomaten en tomatenpuree erdoor scheppen en alles ca.
5 minuten zachtjes smoren.
Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1 liter water toevoegen.
Aan de kook brengen en ca.
10 minuten zachtjes laten koken.
Mascarpone erdoor roeren.
Met staafmixer pureren tot gladde soep en boven andere pan door zeef schenken.
Pesto erdoor roeren en al roerend ca.
2-3 minuten zachtjes meewarmen.
Op smaak brengen met peper.
Soep in terrine op buffet zetten.
Basilicum erover strooien.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Soep
Land van herkomst
Italië