Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Worstschotel in Tomatensaus
Deze Italiaanse worstschotel in een kruidige tomatensaus met basilicum en citroen is een eenvoudig en smaakvol gerecht. Heerlijk met aardappelpuree of pasta!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
rasp
kookpan
braadpan
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
3
el
olijfolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
1
kg
tomaten
ontveld en in stukjes
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
1
pot
bockworsten
uitgelekt
▢
4
el
verse basilicum
fijngehakt
Instructies
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil dun af.
Pers 2 eetlepels citroensap uit de citroen.
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomaten, citroenrasp en citroensap toe en bak al omscheppend 5 minuten.
Breng de saus op smaak met peper en zout en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Leg de bockworsten in de saus en laat ze door en door warm worden.
Bestrooi de worstschotel met verse basilicum en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met aardappelpuree of pasta en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een kruidige rode wijn zoals
Côtes du Ventoux
past perfect bij deze tomatensaus en worst.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
2.1
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden