Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Wraptaart met Gehakt en Pesto
Een heerlijke Italiaanse wraptaart met gehakt, tomatensaus, pesto en gesmolten kaas. Perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd!
Porties:
2
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Koekenpan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
6
wraps
▢
150
g
gehakt
▢
250
g
gezeefde tomaten
▢
½
ui
gesnipperd
▢
1
bakje
cherry tomaatjes
gehalveerd
▢
1
potje
pesto
▢
5
eetlepels
ricotta of crème fraîche
▢
2
handjes
geraspte kaas
▢
1
eetlepel
Italiaanse kruiden
▢
½
theelepel
chilipoeder
▢
Zout en peper
naar smaak
▢
Olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snipper de ui en snijd de cherry tomaatjes in helften of kwarten.
Breng het gehakt op smaak met (gehakt)kruiden.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
Voeg de ui en cherry tomaatjes toe en bak dit 3-4 minuten mee.
Voeg de gezeefde tomaten toe en breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, chilipoeder, zout en peper.
Laat de saus 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
Begin nu met het opbouwen van de wraptaart:
Leg een wrap op de bodem van een ovenschaal.
Voeg een laagje tomatensaus toe.
Smeer een andere wrap in met pesto en leg deze (met de pesto naar beneden) op de saus.
Herhaal de lagen: wrap, tomatensaus, wrap met pesto, enzovoort.
Eindig met een laag tomatensaus en verdeel de ricotta of crème fraîche erover.
Strooi als laatste de geraspte kaas over de bovenste laag.
Plaats de wraptaart in de oven en bak gedurende 15-20 minuten tot de kaas goudbruin is.
Haal de wraptaart uit de oven, laat kort afkoelen en serveer met een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn, zoals een Chianti of een Montepulciano, past perfect bij de rijke smaken van deze Italiaanse wraptaart.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Ovenschotel
/
Vlees
/
Wraps
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer